Waarom zou ‘Superseks’ zeker op ons nachtkastje moeten liggen?

“Het is een luchtig en open boek vol leuke opdrachten en tips voor mensen die graag wat meer pit in hun seksleven willen. Het is vooral geschreven voor vrouwen, maar zij kunnen er ook samen met hun partner in lezen. Superseks is voor mij hetzelfde als sukkelseks, je moet fouten durven maken en er om kunnen lachen met je partner. Er is niks intiemer dan samen lachen met iets dat fout gaat tussen de lakens.”

Zijn we allemaal dan op zoek naar uitbundige seks?   

“Nee, zeker niet. Maar we hebben wel steeds intensere relaties, en stellen hogere eisen aan elkaar en aan onze seksualiteit en intimiteit. Een partner vandaag is iemand waar we heel goed mee kunnen praten, en heel close mee zijn. En op seksueel vlak horen daar dus ook grotere verwachtingen bij. Maar, als jullie beiden een laag verlangen in seks hebben, en tevreden zijn met dezelfde standjes, moet je zeker niets aan dat patroon veranderen.”

Je richtte je boek vooral op vrouwen, maar hebben mannen geen tips nodig in de slaapkamer dan?

“Jawel, maar ik richtte mijn boek op hen omdat zij meer gedreven zijn om dingen aan te pakken in hun relatie; in alle eerlijkheid meer dan mannen. Vrouwen moeten daarnaast ook meer gestimuleerd worden om te durven, en zich durven goed te voelen in hun vel. Dat is erg belangrijk voor hun seksuele gezondheid. Mannen willen misschien ook dingen zien veranderen in hun relatie, maar zij zijn heel blij als hun partner dat aanpakt. Ze zijn naar mijn mening wat meer geremd op dat vlak, en bang om gezien te worden als de overdreven patriarch.”

Heb je al veel positieve reacties gekregen op je boek?

“Ja absoluut. Het is een los doeboek; wat wil zeggen dat je het kan open slaan waar je wil en het niet van het begin tot het einde helemaal hoeft uit te lezen. We zeggen zo dikwijls ‘je moet communiceren in de slaapkamer’, maar wat die communicatie precies inhoudt is niet altijd duidelijk. Met dit boek wil ik die communicatie heel concreet maken. Het staat vol opdrachten en oefeningen, waardoor je op een leuke manier iets over elkaar te weten komt. Je begint dus zowel verbaal als non-verbaal met elkaar te communiceren over seks.” 

Superseks ligt sinds 10 oktober in de winkel, telt 192 pagina’s en kost 22,50 euro. Meer info op de website van uitgeverij Horizon.