1. Hou van jezelf

Wellicht weet je ondertussen wat je partner tussen de lakens leuk vindt, maar kan je dat ook over jezelf zeggen? Masturbeer om je eigen lichaam te ontdekken, en deel dit intieme moment met je partner. Je lichaam kennen, het accepteren zoals het is en ervan kunnen genieten is erg belangrijk voor een goed seksleven. Voel je je niet goed in je vel, zal je onbewust alles afremmen. 

2. Maak seks bespreekbaar

Een open communicatie is op elk vlak in je relatie belangrijk. Maar je partner precies vertellen wat je lekker vindt is niet altijd eenvoudig. Laat hem daarom merken wanneer je iets leuks vindt door te hijgen of met kleine bewegingen. ‘Stuur’ hem als het ware naar je lekkerste plekjes en stimuleer hem om de juiste druk en het juiste ritme te vinden. Maak er een heerlijk warm – koud spelletje van.

3. Stop nooit met flirten

Niemand kan jou zeggen hoe jij je partner het best verleidt, maar meestal werkt deze subtiele aanpak wel:

  • Maak oogcontact: kijk naar je partner wanneer je hem iets ondeugend wilt vertellen. Een blik vertelt vaak meer dan duizend woorden.
  • Gebruik zachte aanrakingen. Streel over zijn rug wanneer je hem passeert, laat je vingers over de zijne glijden als je hem iets aangeeft en streel zijn wang wanneer je hem kust.
  • Doe dingen die voor jou natuurlijk aanvoelen. Lach, bijt eens zachtjes op je onderlip tijdens een gesprek, speel wat nonchalant met je haar. Wat werkt voor jou, zal ook voor hem werken.

4. Gebruik al je zintuigen.

Bouw de spanning langzaam op en stel de penetratie zo lang mogelijk uit. Ga samen in bad of geef elkaar een uitgebreide body-to-body massage. Gebruik je vingers, handen, tong, ogen, wimpers, zelfs je neus! Alles is mogelijk.

5. Zorg voor afwisseling in bed

Probeer samen nieuwe dingen uit en doorbreek al eens de routine tussen de lakens. Dat wil niet zeggen dat je enkel maar van standje moet veranderen, het kan ook de locatie zijn die het spannender maakt: duik het bos eens in of probeer het in de keuken. Ook het tijdstip kan een verrassende factor zijn: overval hem ’s ochtends eens in de douche!

6. Sukkelseks is superseks

Wie durft te sukkelen, ontdekt tegelijk de leukste dingen. Seks is tenslotte geen olympische discipline; niet alles hoeft perfect te gaan. Experimenteer er dus gerust op los. Het is juist heel verbindend om je kwetsbaar te durven openstellen naar je partner. Samen sukkelen is dus top!