Meer uitleg door Jan De Sutter, Sales Manager Wireless Communications bij Phonak Benelux.


 

“Gehoorverlies is duidelijk een verborgen handicap. Uiterlijk merk je niets aan deze mensen, waardoor zij nog steeds met heel wat onbegrip kampen. Gezien de chronische aard en de enorme impact dat gehoorverlies kan hebben op iemands leven, is het uiterst belangrijk dat men zich laat begeleiden door een nko-arts en een audioloog. Door middel van onze hoortoestellen en draadloze microfoons kunnen zij deze mensen helpen om zo normaal mogelijk te leven en te interageren met hun omgeving.”
 

Meer vrijheid dankzij draadloze microfoon
 

“Hoortoestellen kunnen goed helpen om één-op-één conversaties te voeren, zolang de gesprekspartner zich binnen ongeveer anderhalve meter van de persoon bevindt. Daarbuiten krijgt men immers te maken met echo, omgevingsgeluiden, ruis, mindere spraakkwaliteit, enz."

Gehoorverlies is duidelijk een verborgen handicap. Uiterlijk merk je niets aan deze mensen, waardoor zij nog steeds met heel wat onbegrip kampen.

"Een draadloze microfoon kan de spraak opvangen waar die het duidelijkst is, namelijk bij de gesprekspartner zelf. Die persoon kan deze dus best om de hals hangen of vlak bij zich leggen. Zo kan de microfoon kwalitatief geluid draadloos verzenden naar het hoortoestel van de slechthorende. Beide personen kunnen zich op die manier vrijer bewegen en hoeven niet meer vlakbij elkaar te gaan staan of zitten om een normale conversatie te kunnen voeren.”
 

Ook voor meer uitdagende omgevingen
 

“Het kan enorm vermoeiend zijn wanneer iemand continu of lange tijd moeite moet doen om anderen te verstaan. Slechthorenden komen veel sneller in zo’n situaties terecht. In bijvoorbeeld omgevingen met veel achtergrondlawaai zullen ze de anderen dan nog wel kunnen verstaan, maar het zal heel wat energie kosten omdat hun hersenen veel harder moeten werken om informatie te halen uit wat ze horen. Draadloze microfoons verminderen dat probleem.”

“We bieden ook een specifieke vergaderoplossing aan die het mogelijk maakt om meerdere personen goed te verstaan. Zo kunnen slechthorenden hun energie focussen op de vergadering zelf, in plaats van op het verstaan van wat er exact wordt gezegd. Hiermee dragen we bij aan een verhoging van hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook werken we aan een systeem voor beroepssprekers en schoolomgevingen dat via een luidspreker kwalitatief geluid tot bij de slechthorende en andere toehoorders brengt.”In samenwerking met: